Jdi na obsah Jdi na menu

Free-wille

16. 12. 2010

 

Firma byla založena v roce 1951 vídeňskou umělkyní Michaelou Frey, která tvořila především ozdobné artefakty a šperky ze smaltu, ručně dekorované květinovými a folklorními motivy.

 

2b169f785dbd7

 

V roce 1970 Friedrich Wille, diplomovaný účetní s právnickým vzděláním, začal s Michaelou Frey pracovat jako partner řídící komerční stránku obchodu. Po smrti Michaely Frey v roce 1980 převzal umělecký management a založil mezinárodní tým akademických designerů pod vedením Simone Grünberger, která se soustředila na výrobu uměleckých šperků zdůrazňujících umění v každém designu.

Umělecké šperky FREY WILLE uvedly na trh nový standart, který klade důraz na uměleckou autentičnost. Výrobě každé kolekce předchází dvouletý proces, zahrnující nespočet náčrtů, od první koncepce přes detailní, přesné vypracování tvaru, až po výběr barev a jejich produkci.Umělci firmy FREY WILLE si zakládají na vysokém standartu uměleckých a historických znalostí a na detailech výzkumné práce.

 

pen_hww_1_a

 

Filozofií unikátních designů je kombinace smaltu a 24kt pozlacení s vysokou uměleckou a technickou kvalitou, která se brzy setkala s mezinárodním uznáním a oceněním. Několik obchodů FREY WILLE bylo otevřeno 1993 v různých zemích východní Evropy, středního a dálného východu, které byly zásobovány z Vídně.

 

gew2_jewellery_watch_round_kopiegkw2_804_quadra_watch_kl_kopie

 

Pod světově uznávanou značkou FREY WILLE je otevřeno 74 obchodů v 16 zemích a na 3 kontinentech. Tyto obchody můžete najít nejen na prestižních adresách Evropy jako jsou Paříž, Milán, Londýn, Hamburg a Berlín, ale i ve světoznámých městech jako je Tokyo, Beijing, Hong Kong, Dubai, Moskva a Los Angeles.

FREY WILLE má také 1000 partnerských obchodů v Evropě, středním a dálném východě. Mezi další reprezentanty šperků patří Kanada. Úspěchem pro FREY WILLE je umístění sítě maloobchodů do centra cestovního ruchu, letišť, hlavně na středním východě.

18ct_nautilus_am118ct_nautilus_pendant_hw2_kopie

Strategií rozšiřování si FREY WILLE zajistilo pokračování ve své činnosti a rychlými kroky se rozšířila do Evropy, Severní Ameriky a asijských regionů, což také hraje důležitou roli pro rozvoj. Základem těchto mezinárodních aktivit společnosti je čerpání energie a inspirace z věrnosti ke svým kořenům - od roku 1951 je ústředí firmy FREY WILLE ve Vídni, kde je také centrum vzniku a výroby šperků. Firma se projevuje láskou k umění a historii a má opravdový respekt z jiné kultury a druhů práce. Právě tento zájem zajišťuje firmě úspěch jak nyní, tak i do budoucna.

 

6_mountings_460

 

Pokud Vás originální a živé šperky frey-wille zaujaly, určitě koukněte sem

https://solidni8nejistota.estranky.cz/clanky/jewellery/victorie-de-castellane.html